Wij zijn het Meezingkoor uit Waterland.

 

Wie zijn wij

In het kort over ons

Onze beschermheer was Eddy Christiani (21-4-1918 - † 25-10-2016). En daar waren we trots op.
Hij was zanger/gitarist, laverend tussen jazz en luisterlied en staat te boek als eerste bespeler van de elektrische gitaar in Europa (merk: Epiphone, jaar: 1939). In de jaren veertig en vijftig was hij de populairste Nederlandse artiest, vergelijkbaar met Nick & Simon en Marco Borsato nu.
Wij zullen zijn liedjes altijd blijven zingen!


UIT VOLLE BORST ZINGEN WE:
smartlappen, zeemansliedjes, en ander nederlands repertoire en uiteraard liedjes van Eddy Christiani, zoals o.a.:
Op de woelige baren, Op de sluizen van IJmuiden en Lied van de Zee.
Deelname aan onze meezingmiddagen in ‘t Markerveerhuis( laatste zondag van de maand om 15.00 uur) is geheel vrijblijvend.

Het Meezingkoor Waterland groeit langzamerhand uit tot een begrip in Monnickendam en wijde omgeving.
De belangstelling is groot.
De kracht van het koor is de vrijblijvende wijze waarop mensen die graag zingen, of ze een goede zangstem hebben of niet, een plezierige middag of avond kunnen hebben. Op dit moment hebben we 70 leden.

Het beschikken over een enthousiast koor, trouwe muzikanten en een vaste oefenruimte biedt de mogelijkheid om aan de kwaliteit van onze optredens te schaven zonder door te schieten in het streven naar perfectie.
Want, en zo wordt het ook bij ieder optreden weer aangekondigd,
we zijn en blijven een informeel en vrijblijvend gelegenheidswoord, dat er is om het zingende publiek te ondersteunen bij het meezingen.

De muzikale leiding is in handen van de accordeonist Ina van Veen
De andere accordeons worden bespeeld door: Hennie van Beek en Lis Niesing
De drums worden meestal bespeeld door Paul Holtkamp en soms Friso de Zeeuw.
De gitaren door Paul Schoonderwoerd en Anton van Veen
Onze vaste voorzwaaier is Bram van Delden, onze incidentele voorzwaaier is Simon Verbeek evenals Alber Mol

Vanaf 2000 hebben wij uitstekende contacten met ons zusterkoor Het smartlappenkoor Van Lieverlee uit Bergen op Zoom.
Eens per twee jaar ontmoeten we elkaar in Monnickendam of Bergen op Zoom.

Meezingkoor Waterland maakt deel uit van Stichting uit de kunst

Sponsoring

Beste aspirant-sponsor,
Mede dankzij de financiële steun van sponsors bestaat het Meezingkoor Waterland dit jaar alweer 15 jaar!
Al die jaren blijkt onze formule van ‘meezingen voor de lol’ succesvol.
Dat valt niet alleen te meten aan het groeiende aantal bezoekers van de meezingbijeenkomsten maar ook aan de toenemende vraag om optredens te verzorgen.
Verzoeken die via onze website www.meezingkoorwaterland.nl inmiddels uit het hele land komen.

Het beschikken over een enthousiast koor, trouwe muzikanten en een vaste oefenruimte biedt de mogelijkheid om aan de kwaliteit van onze optredens te schaven zonder door te schieten in het streven naar perfectie. Want, en zo wordt het ook bij ieder optreden weer aangekondigd, we ZIJN en BLIJVEN een informeel en vrijblijvend gelegenheidskoor dat er is om het zingende publiek te ondersteunen bij het meezingen.
Onze missie en motto: "Gelijk beginnen en ongeveer gelijk eindigen" blijft dan ook een leidraad.

De toename van optredens en het organiseren van optredens stelt ook zijn eisen op het gebied van inzet van menskracht en van communicatie. Dat was voor het kleine initiatiefgroepje langzamerhand niet meer te doen. Ook voor hen moet het leuk blijven! Om die reden is dat initiatiefgroepje inmiddels uitgebreid met drie personen. Zo ontstond een "bestuur", met daarnaast een vast kader van medewerkers voor allerlei praktische zaken.

Waar zouden we zijn zonder sponsors?
Het optreden tegen vergoeding betekent niet dat we uw sponsorbijdragen niet meer nodig hebben. Van de vergoeding blijft na aftrek van de vergoeding aan onze accordeonisten een bedrag per optreden over voor onze kas. Daarvan kunnen we af en toe iets gezelligs doen met en voor de leden van het koor.
Ook zorgen we met dat geld voor een jaarlijkse ‘opschoning’ van het aantal liedjes die weer in en uit de tekstboeken gevoegd moeten worden. Het is en blijft echter ook nodig om het aantal tekstboeken te vervangen en uit te breiden. Al is het alleen al omdat het aantal bezoekers van meezingbijeenkomsten stijgt. Voor dat soort uitgaven is uw donatie bijzonder welkom. We zien uw sponsoring behalve als financiële steun ook als een openlijke steun aan ons initiatief: u wil gezien worden als sponsor aan deze succesformule en wij zorgen ervoor op ludieke wijze voor dat uw naam onder de aandacht komt van onze bezoekers.

Wat vragen we van u?
Op de eerste plaats vragen we u om ons ook de komende twee jaren te blijven steunen.
Voor sponsoren die dat wensen kunnen we een factuur sturen. U kunt dit melden bij ons bestuurslid Harry Vogel of via ons emailadres: info@meezingkoorwaterland.nl.
Een andere vraag aan u is om ons initiatief bekend te maken in uw eigen kring en daar belangstellenden aan te moedigen om zich aan te melden als sponsor van het Meezingkoor Waterland.

Wij danken u alvast voor uw steun.
Met vriendelijke groet,
Meezingkoor Waterland.

Uw donatie is van harte welkom op ons bankrekeningnummer NL53RABO0354001183 t.n.v. Stichting Uit de Kunst inzake Meezingkoor Waterland


Het Markerveerhuis stopt er mee!

Zondag 27 januari 2019 kregen wij plotseling te horen van de uitbater van het Markerveerhuis waar wij al jaren te gast zijn dat dit de laatste keer was. Hij gaf aan dat het pand verkocht was en dat er appartementen zouden komen. Dus het zou niet meer in gebruik zijn als café.

Optreden in Bovenkarspel

Beste mensen, Klik op onderstaande link en je ziet ons koor op video tijdens het optreden in Bovenkarspel in De Tuf. Ons koor kan je zien en beluisteren na minuut 25 https://www.youtube.com/watch?v=aCatiLIGRh8&feature=youtu.be

Het Nieuwendammer Shantykoor heeft voor de 2e keer het Meezingfestival Monnickendam gewonnen, en mag zich dus weer een jaar lang "het goeiste koor van Waterland" noemen.

Contact

We horen graag van u!